Česká kuchyně
- Vepřové placičky babičky Vlastyby bubabearSUROVINY 400 g vepřová kýta 200g cibule 40g olej 30g solamyl 2 vejce špetka vegety worcester 5g pálivá paprika 5g sladká paprika 5g kari 5g sůl POSTUP 1- Maso nakrájejte na kostičky, cibuli na jemno a smíchejte se zbytkem surovin. 2- Zakryjte potravinovou fólií a nechejte 24h marinovat v lednici. 3- Rozpalte pánev s olejem.… Read more: Vepřové placičky babičky Vlasty
- Drůbeží koule s kašíby bubabearSUROVINY NA 2-3 PORCE 500 g mleté drůběží 1,2 kg brambor 1 vejce strouhanka máslo 120 ml mléko 120 ml vody granulovaný česnek cibulový prášek majoránka, oregáno, provensálské bylinky vegeta chilli sušené listy koriandru kuřecí bujon POSTUP 1- Dno instant potu vymažeme máslem. 2- Brambory oloupeme a nakrájíme, vložíme do instant potu. 3- Na brambory… Read more: Drůbeží koule s kaší
- Špízy podle babičky Anežkyby yogibearSUROVINY NA 4 PORCE 400g hovězí plece 2 libové klobásy 200g plátkové slaniny 3 malé papriky (červená, žlutá a zelená) 3 cibule 1,5 palice česneku 1l hovězího vývaru nebo 2 bujóny brambory na kaši oregano, paprika POSTUP 1-Maso, klobásu, slaninu, papriku a cibuli nakrájejte na kusy. Česnek oloupejte na stroužky. 2- Do pekáče nachystejte bujón… Read more: Špízy podle babičky Anežky
- Kroupová zelňačkaby bubabearSUROVINY NA 4 PORCE 500 g kysané zelí s nálevem 200 g slanina 150 g ječné kroupy 2 lžíce sádla 3 lžíce mouky 1 kostka hovězí bujon sůl pepř majoránka vegeta cukr (lze vynechat) smetana POSTUP 1. Překrojené zelí s nálevem, proprané kroupy, bujon a cca 600 ml vody a) dáme na 15 minut na… Read more: Kroupová zelňačka