Banana Cheesecake

SUROVINY
2 přezrálé banány
1 balení sušenek Lotus (250g)
3 balení sýra žervé (240g)
150ml mléka
80g másla
10g kukuřičného škrobu
2 žloutky
3 plátky želatiny
kakao

POSTUP
1- Sušenky rozdrťte (např. mixérem s nástavcem na ledovou tříšť nebo ve velké míse pomocí šťouchadla na brambory).

2- V hrnci na mírném ohni rozpusťte 80g másla, přisypejte sušenkovou drť, směs pořádně promíchejte a vypněte sporák.

3- Sušenkovou drť s máslem nasypejte do menší dortové formy. Upěchujte ji lžící na dno a k okrajům formy a dejte zchladit do ledničky.

4- Nastříhejte 3 plátky želatiny na menší kousky, zalejte v misce 50ml mléka a nechejte odstát.

5- Na náplň rozmixujte jeden banán spolu se 100ml mléka, 10g škrobu a 2 žloutky. Vlejte do hrnce a na nejnižším plameni míchejte dokud směs nezačne houstnout.

6- Zatímco se směs zahřívá nakrájejte na kousky zbylý banán a rozprostřete ho na sušenkový základ.

7- Do směsi přidejte žervé a změklou želatinu v mléku. Vyšlehejte metlou do hladka a vypněte plotnu. Hotovou náplň nalejte na sušenkový základ.

8- Cheesecake dejte zchladit a před podáváním ho lehce poprašte kakaem.

TIP
Díky sušenkové směsi s máslem na dně a okrajích není potřeba formu vymazávat.

Pošli recept