SUROVINY
2 přezrálé banány
1 balení sušenek Lotus (250g)
3 balení sýra žervé (240g)
150ml mléka
80g másla
10g kukuřičného škrobu
2 žloutky
3 plátky želatiny
kakao






POSTUP
1- Sušenky rozdrťte (např. mixérem s nástavcem na ledovou tříšť nebo ve velké míse pomocí šťouchadla na brambory).
2- V hrnci na mírném ohni rozpusťte 80g másla, přisypejte sušenkovou drť, směs pořádně promíchejte a vypněte sporák.
3- Sušenkovou drť s máslem nasypejte do menší dortové formy. Upěchujte ji lžící na dno a k okrajům formy a dejte zchladit do ledničky.
4- Nastříhejte 3 plátky želatiny na menší kousky, zalejte v misce 50ml mléka a nechejte odstát.
5- Na náplň rozmixujte jeden banán spolu se 100ml mléka, 10g škrobu a 2 žloutky. Vlejte do hrnce a na nejnižším plameni míchejte dokud směs nezačne houstnout.
6- Zatímco se směs zahřívá nakrájejte na kousky zbylý banán a rozprostřete ho na sušenkový základ.
7- Do směsi přidejte žervé a změklou želatinu v mléku. Vyšlehejte metlou do hladka a vypněte plotnu. Hotovou náplň nalejte na sušenkový základ.
8- Cheesecake dejte zchladit a před podáváním ho lehce poprašte kakaem.
TIP
Díky sušenkové směsi s máslem na dně a okrajích není potřeba formu vymazávat.