SUROVINY NA 2 PORCE
2 Avokáda
2 Limety
1 Rajče
1 Chilli paprička
1 Svazek koriandru
1/2 Cibule
1 Stroužek česneku
1 Bageta



POSTUP
1- Avokáda nařízněte k pecce uprostřed, otevřete, odpeckujte a lžící vydlabejte do větší mísy. Dužinu avokád rozmačkejte vidličkou na hrudkovitou kaši.
2- V ručním odšťavňovači vymačkejte šťávu z obou limet a polovinu přilijte do mísy.
3- Rajče, Cibuli, Chilli papričku a Koriandr nakrájejte nadrobno přisypejte do mísy. Hlavně u chilli papričky se vyplatí to nešidit, pokud nejste příznivci pálivých překvapení v jídle.
4- Do mísy vymačkejte stroužek česneku a přisypte špetku soli.
5- Směs dobře promíchejte a ochutnejte. Pro dochucení můžete přilívat zbytek šťávy z limet, přisypat sůl nebo pepř. Obvykle podávám Guacamole s čerstvě rozpečenou, nakrájenou bagetou.
TIP
Avokáda hnědnou oxidací na vzduchu ale kyselina v limetách tento proces zpomaluje. Proto je dobré avokáda zalít šťávou z limet hned po rozmačkání. Stejně tak pokud budete guacamole skladovat v lednici, překryjte směs potravinovou fólií napřímo aby v nádobě nezůstal vzduch.