Tiramisu

SUROVINY NA 8 PORCÍ

500g mascarpone
200g smetana ke šlehání (malá modrá)
1 balení piškotů (ideálně cukrářské)
100g cukru
6 vajec
6x espresso (případně decaf)
amaretto (případně brandy nebo rum)
kakao

POSTUP PŘÍPRAVY

1- Rozdělte žloutky od bílků

2- Mixérem našlehejte smetanu do pěny

3- Mixérem našlehejte sníh z bílků

4- Ke žloutkům přisypejte cukr, přikypněte mascarpone a našlehanou smetanu

5- Jemně přimíchejte sníh z bílků

6- Ke kafi přikápněte alkohol a zalejte piškoty naskládané na plochý talíř.

POSTUP VRSTVENÍ

1- Do nádob(y) naskládejte piškoty nasáklé kávou a alkoholem

2- Do malého sítka nasypejte kakao a piškoty jím poprašte

3- Lžící nebo naběračkou zakápněte krémem, tak aby byly piškoty pod hladinou

Opakujte kroky 1-3 a nakonec kakaem posypejte i povrch dezertu.

TIP

Nenechávejte piškoty ve směsi kávy a alkoholu příliš dlouho – čím déle budete čekat, tím huře se s nimi bude manipulovat.

Pošli recept