SUROVINY NA 8 PORCÍ
500g mascarpone
200g smetana ke šlehání (malá modrá)
1 balení piškotů (ideálně cukrářské)
100g cukru
6 vajec
6x espresso (případně decaf)
amaretto (případně brandy nebo rum)
kakao
POSTUP PŘÍPRAVY
1- Rozdělte žloutky od bílků
2- Mixérem našlehejte smetanu do pěny
3- Mixérem našlehejte sníh z bílků
4- Ke žloutkům přisypejte cukr, přikypněte mascarpone a našlehanou smetanu
5- Jemně přimíchejte sníh z bílků
6- Ke kafi přikápněte alkohol a zalejte piškoty naskládané na plochý talíř.
POSTUP VRSTVENÍ
1- Do nádob(y) naskládejte piškoty nasáklé kávou a alkoholem
2- Do malého sítka nasypejte kakao a piškoty jím poprašte
3- Lžící nebo naběračkou zakápněte krémem, tak aby byly piškoty pod hladinou
Opakujte kroky 1-3 a nakonec kakaem posypejte i povrch dezertu.
TIP
Nenechávejte piškoty ve směsi kávy a alkoholu příliš dlouho – čím déle budete čekat, tím huře se s nimi bude manipulovat.