SUROVINY NA 4 PORCE
HOVĚZÍ QUESADILLA:
6 Velkých tortil
400g Cheddaru
400g Hovězího masa mletého
1 Červená paprika
1 Cibule
70g Rajčatového protlaku’
1/2 svazku koriandru
Koření (římský kmín, paprika, oregano, práškový česnek)
SALSA PICO DE GALLO:
2 Rajčata
1 Cibule
1 Limeta
1 Chilli paprička (zelená)
1/2 svazku koriandru
POSTUP
NÁPLŇ:
1- Nakrájejte na drobno červenou papriku a cibuli a orestujte na větší pánvi, přidejte mleté maso a pořádně promíchejte.
2- Až je směs povařená, přidejte rajčatový protlak, koriandr, koření a podlijte deci vody. V okamžik kdy vodu vyvaříte je směs hotová.
3- Mezitím co masovou směs restujete, pusťte se do strouhání čedaru a přípravy salsy. Tím budete mít připravenou poslední ingredienci pro náplň tortil i omáčku.
SALSA:
1- Nakrájejte na kostičky Rajčata, Cibuli, Koriandr, Chilli a vymačkejte Limetu.
2- Všechno pořádně promíchejte a nachystejte do malých misek.
RESTOVÁNÍ:
1- Předehřejte velkou plochou pánev a položte na ni tortilu z obou stran jemně potřenou olejem.
2- Polovinu tortily posypejte Cheddarem a naberte na ni masovou směs. S množstvím to nepřehánějte.
3- Pomocí špachtle přehněte tortilu napůl a mírně ji ztlačte, abyste náplň dostali ke krajům.
4- Sledujte připečení tortily zespod, v okamžik kdy zhnědne připravte se na akrobatický manévr: otočení Quesadilly.
5- Opečte Quesadillu z druhé strany, položte ji na krájecí prkno a pomocí rádla rozdělte na trojúhelníky.
TIP
Porce jídla je 1,5 Quesadilly se salsou. Na 2 porce obvykle smažíváme 3 tortilly a zbytek náplně dáváme do lednice nebo mrazáku na pozdější použití.