Drůbeží koule s kaší

SUROVINY NA 2-3 PORCE
500 g mleté drůběží
1,2 kg brambor
1 vejce
strouhanka
máslo
120 ml mléko
120 ml vody
granulovaný česnek
cibulový prášek
majoránka, oregáno, provensálské bylinky
vegeta
chilli
sušené listy koriandru
kuřecí bujon

POSTUP
1- Dno instant potu vymažeme máslem.

2- Brambory oloupeme a nakrájíme, vložíme do instant potu.

3- Na brambory položíme pár proužků másla, posypeme bujonem (cca půlka rozdrcené kostky), zalijeme 120 ml vody a 120 ml mléka.

(Instant pot potřebuje minimálně cca 250 ml tekutiny, ale samotné mléko by se na dně připálilo. Proto ho používám půl na půl s vodou. To vymazání dna hrnce máslem je taky prevence připálení.)

4- V míse smícháme mleté maso, vejce, strouhanku a koření dle chuti, vytvarujeme koule / šišky.

5- Na brambory položíme napařovák na knedlíky a na něj vyskládáme masové koule.

6- Dáme vařit pod tlakem na high pressure na 15 minut.

7- Po vypuštění páry napařovák s masem vyděláme a brambory rozmačkáme na kaši. V závislosti na tom, kolik šťávy pustilo maso, je možné do brambor přidat další máslo, mléko a sůl. Některé mleté maso pustí hodně šťávy a brambory už jsou dost hydratované i ochucené, jindy je to drůbeží maso naopak dost suché a bez dalšího mléka a soli se brambory neobejdou.

Pošli recept